Υπολογισμός θερμίδων και έντασης ΦΔ


λεπτά
kg
min / kg
1820
Kcal
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
4.8
MET
ΕΝΤΑΣΗ
Κάθε σωματική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη ένταση η οποία εκτιμάται με την βοήθεια των METs (Μεταβολικά Ενεργειακά Ισοδύναμα)
< 3.0 mets
<4 kcal/min
ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
Είναι απλές, ελαφρές και εύκολες στην εκτέλεση (π.χ ήπιο περπάτημα)
3.0-6.0 mets
4-7 kcal/min
ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
Πρόκειται για ασκήσεις που αυξάνουν ελαφρά τον ρυθμό αναπνοής και τον καρδιακό ρυθμό, και προκαλούν ήπια εφίδρωση και καθόλου ή λίγη κούραση (λαχάνιασμα)
>6.0 mets
>7 kcal/min
ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
Είναι ασκήσεις που χρησιμοποιούν μεγάλες μυϊκές ομάδες, αυξάνουν σημαντικά τον ρυθμό αναπνοής και τον καρδιακό ρυθμό, και προκαλούν αυξημένη εφίδρωση και πολύ κούραση (λαχάνιασμα)
Μεταβολικά Ισοδύναμα (METs)

Είναι μοναδικά για κάθε είδος άσκησης και εκφράζουν την ενεργειακή κατανάλωση που τη χαρακτηρίζει σε σχέση με την ενεργειακή κατανάλωση σε συνθήκες ανάπαυσης. Αντικατοπτρίζουν δηλαδή πόσο πιο “ενεργοβόρα” είναι μία δραστηριότητα από την ανάπαυλα! (Ainsworth και συν, 2000).

Οι συμβουλές του Nutrinet
-Αθλείσαι; "Συνέχισε έτσι" Δεν Αθλείσαι; "Ξεκίνησε σταδιακά με στόχο την επίτευξη τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα"

Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και της μυοσκελετικής υγείας, της υγείας των οστών, στην ενίσχυση της καλής διάθεσης, στην διαχείρηση του σωματικού βάρους, στην μείωση κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών ασθενειών και η λίστα με τα οφέλη είναι μεγάλη!

Τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματική άσκηση  ή τουλάχιστον 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης έντασης σωματική άσκηση είναι αποτελεσματική για την πρόληψη σημαντικής αύξησης του σωματικού βάρους και μείωσης των συνοδών παραγόντων κινδύνου για χρόνιες ασθένειες σε ενηλίκους.

Για επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία, 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματική άσκηση ή τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα έντονης σωματικής άσκησης, προάγει μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα και ενισχύει την πρόληψη επανάκτησης βάρους μετά από απώλεια βάρους.