Σχετικά με εμάς και επικοινωνία
Σχετικά με εμάς

To Nutrinet

Με έδρα του την Αθήνα, το Nutrinet αποτελεί μία διαδραστική πλατφόρμα, η οποία δίνει στους χρήστες την ευκαιρία πρόσβασης σε επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές και συστάσεις, ανάλογα με τις διατροφικές τους ανάγκες και ανεξαρτήτως από την ηλικία, το φύλο και το ιστορικό τους.

Απώτερος σκοπός του: Η εξασφάλιση σωματικής υγείας, πνευματικής διαύγειας και ευεξίας!

Το Nutrinet επιδιώκει να παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα ακριβούς υπολογισμού των θερμιδικών τους αναγκών (Ενεργειακή Δαπάνη), αναλυτικής παρακολούθησης των τροφών και θερμίδων που οι ίδιοι καταναλώνουν (Ενεργειακή Πρόσληψη) και, κατ’ επέκταση, της ρύθμισης του ημερήσιου Ενεργειακού τους Ισοζυγίου. Το Nutrinet, διαθέτει μία εκτενή και διαρκώς διευρυμένη Βάση Τροφίμων, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται Τρόφιμα Ειδικών Διατροφικών Χρήσεων, (π.χ. Βρεφικές φόρμουλες, αθλητικά τρόφιμα, Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς), υποδείγματα διαιτολογίων, και πιθανές αλληλεπιδράσεις τροφίμων- φαρμακευτικής αγωγής, με σκοπό να ενθαρρύνουν όλους, ασθενείς και υγιεί, να καταναλώσουν τα κατάλληλα τρόφιμα την κατάλληλη στιγμή. Επιπροσθέτως, προβλέπεται η εκπαίδευση και των χρηστών σε επίκαιρα ζητήματα διατροφής και της επίδρασής της στην υγεία και το ευρύτερο βιωτικό επίπεδο.

Πρωταρχικής σημασίας για το Nutrinet είναι και η εφαρμογή ενός στοιχειώδους προγράμματος διατροφικής αξιολόγησης (screening) και κατηγοριοποίοησης των χρηστών σε υποθρεπτικούς- λιποβαρείς, νορμοβαρείς και υπέρβαρους- παχύσαρκους, προκειμένου να διαγνωστούν πιθανά διατροφικά προβλήματα, να προσδιοριστούν τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου και να σχεδιαστούν εξατομικευμένες παρεμβάσεις. Πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση μπορούν να οδηγήσουν ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά στην πρόληψη μιας νόσου, επιβράδυνση της εξέλιξής της ή/ και μείωση της συχνότητας και σοβαρότητας των συμπτωμάτων και επιπλοκών της.

Με άλλα λόγια, το Nutrinet ήρθε για να γίνει συνώνυμο ενός υγιούς lifestyle.

 

Επιστημονική Επιτροπή

Χριστίνα Κωστάρα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MMedSci

Κατερίνα Κούτρη, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πάνος Παπανδρέου, Κλινικός Φαρμακοποιός, PharmD

Dr. Μαρία Σκουρολιάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Κλινική Φαρμακοποιός

Θωμαή Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη, Παιδίατρος Γαστρεντερολόγος, Καθηγήτρια στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Γεώργιος Παπανδρέου, BS Οικονομολόγος

 

Επικοινωνία


Επιστημονικό Υπόβαθρο
Εκτίμηση κατάστασης θρέψης
Προσωπικό Ημερολόγιο Διατροφής